Skip links

Počela realizacija novog projekta

Opština Arilje je započela realizaciju projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ zajedno sa projektnim partnerima tj. opštinama Lučani, Požega i Kosjerić.

Projekat se sprovodi od decembra 2019. godine do juna 2020. godine u okviru Exchange 5 programa koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.

Projekat je usmeren na unapređenje upravljanja javnom imovinom kako bi se raspoloživi resursi i sredstva koristili za unapređenje funkcionisanja, povećanje prihoda, definisanje pravca strateškog razvoja i fokusiranje na efikasno i kvalitetno pružanje usluga.

Inače do sada su u Srbiji realizovane četiri faze Exchange programa i opština Arilje je sprovodila projekte u prvoj, trećoj i četvrtoj fazi.