Skip links

Monitoring tim u drugoj poseti projektnom timu

U prostorijama Opštine Lučani dana 03. jula 2019. godine održan je sastanak projektnog tima u okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ i monitoring tima.

Projeka se sprovodi u okviru programa Exchange 5 koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.

Sastanku su pored članova projektnog tima prisustvovali i predstavnici rukovodstva Opštine Lučani. Milivoje Dolović, Predsednik opštine Lučani, otvorio je sastanak poželevši dobrodošlicu predstavnicima donatora kao i partnerskih opština. Tokom svog obraćanja Milivoje je istakao značaj saradnje između opština Lučani, Požega, Kosjerić i Arilje koje su teritorijalno u komšiluku i dele slične probleme ne samo u oblasti upravljanja javnom imovinom već i u mnogim drugim oblastima koje su bitne za razvoj lokalne samouprave.

Nakon toga predstavnici monitoring tima i projektni tim sagledali su dosadašnji tok realizacije projekta, analizirajući pri tome stepen sprovođenja javnih nabavki u odnosu na plan nabavki koji je usvojen od strane projektnog tima a odobren od strane donatora. Ujedno monitoring tim je sagledao i stepen sprovodjenja projektnih aktivnosti u odnosu na akcioni plan koji čini sastavni deo aplikacionog formulara.  Nakon toga predstavnik monitoring tima je pregledao dokumentaciju koja se odnosi na sprovedene javne nabavke.

Na kraju sastanka sagledan je plan sprovođenja javnih nabavki i projektnih aktivnosti za narednih par meseci.