Skip links

Uspostavljen softver za upravljanje imovinom u javnoj svojini

U okviru projekta “Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji se sprovodi u okviru Exchange 5 programa, uspostavljen je softver za upravljanje imovinom u javnoj svojini.

U sklopu unapređenja postojećeg PropertyInfo softvera na Cloud infrastrukturi za opštine Lučani i Arilje izvršeno je postavljanje nove verzije softvera PropertyInfo koja se odlikuje novim interfejsom, ugrađenom mapom za prikaz nepokretnosti na mapi, te novim alatima i unapređenim načinom rada. Tokom unapređenja izvršena je i migracija postojećih baza podataka o imovini iz opština Lučani i Arilje, tako da su svi podaci iz prethodne verzije sada dostupni i u novoj verziji softvera

Ujedno uspostavljene su PropertyInfo aplikacije u web GIS cloud okruženju za upravljanje podacima imovine jedinica lokalnih samouprava za opštine Požega i Kosjerić. U pitanju je uspostavljanje novog softvera koji je identičan softveru koji je instaliran u opštinama Arilje i Kosjerić.

Takodje, instalirane su nove verzije ArcGIS Desktop softvera za opštine Arilje i Lučani, i isporučene nove licence ArcGIS Desktop softvera za opštine Požega i Kosjerić (jedna licenca po opštini).

U narednom periodu planirana je obuka opštinskih službenika za korišćenje navedenih aplikacija kao i pružanje neophodne tehničke podrške (od strane isporučioca softvera) za uspostavljenu GIS bazu za upravljanje imovinom jedinica lokalnih samouprava i mrežom lokalnih puteva. 

Projekat “Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.