Skip links

U toku radovi na snimanju kanalizacione mreže

U okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji sprovode opštine Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić započete su aktivnosti na snimanju 70 km kanalizacione mreže.

Kroz projekat biće snimljeno po 15km kanalizacione mreže na teritoriji opština Lučani, Požega i Kosjerić i 25 km kanalizacione mreže na teritoriji opštine Arilje. Po završenom snimanju obradjeni podaci biće upisani u bazu katastra vodova.

Ujedno, pored snimanja kanalizacione mreže biće pripremljena i tehnička dokumentacija za ozakonjenje 12 objekata u vlasništvu projektnih partnera .

Projekat „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ se sprovodi u okviru programa Exchange 5 koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.