Skip links

Održane obuke na temu upotrebe IKT u upravljanju imovinom

U okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji se sprovodi u okviru Exchange 5 programa održane su dve jednodnevne obuke na temu upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija u upravljanju imovinom. Obuke su organizovane 25. novembra i 26. novembra 2019. godine u Skupštinskoj sali opštine Arilje.

Imajući u vidu da projekat sprovode opštine Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić, predstavnici opštinskih uprava kao  i predstavnici komunalnih preduzeća iz svih partnerskih opština prisustvovali su obuci. Tokom obuke prisutni su se upoznali sa osnovama  GIS-a (funkcije, prednostimi, faze izrade, primena), prostornim bazama podataka, razlozima i potrebama uvođenja GIS-a u jedinicama  lokalne samouprave, primerima upotrebe GIS-a u lokalnim samoupravama (GIS u urbanizmu, turizmu, katastar saobraćajne signalizacije i javnog osvetljenja), procedurama za planiranje GIS-a i prikupljanje podataka, koracima za formiranje baze imovine lokalne samoupave

Ovom obukom završen je ciklus obuka koji je imao za cilj unapređenje tehničkih i i profesionalnih kapaciteta zaposlenih u sektoru upravljanje imovinom u partnerskim opštinama.

Projekat „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.