Skip links

Održana promo konferencija povodom završetka projekta

Dana 21.12.2020. godine održana je promo prezentacija povodom završetka projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“.

Imajući u vidu važeće mere u cilju suzbijanja covid-19 virusa koje su donete od strane Vlade Republike Srbije i lokalnih kriznih štabova u opštinama Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić, projektni tim je odlučio da konferenciju organizuje online putem preko ZOOM aplikacije. Promo prezentaciji su prisustvovali predstavnici svake partnerske opštine, kao i predstavnici SKGO i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS). 

U uvodnom obraćanju Ivan Milinković, menadžer projekta, istakao je važnost sprovodjenja donatorskih projekata i ukazao je na značaj finansijske podršku EU za male lokalne samouprave kao što su Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić. Zatim je izvršena prezentacija postignutih projektnih rezultata kao i aktivnosti koje su realizovane u cilju ostvarivanja projektnih rezultata i ciljeva.

Nakon toga prisutnima se obratila Ivana Crnković, načelnik Odeljenja za investicije, javne nabavke i razvojne projekte Opštinske uprave opštine Arilje, koja je naglasila da je adekvatno upravljanje imovinom od velikog značaja za lokalne samouprave jer imovina lokalnih samouprava može biti znaćajan pokretač lokalnog ekonomskog razvoja.

Zatim, prisutnima se obratila Milena Radomirovic iz SKGO, kao i Vladimir Zafirović šef SLužbe za pripremu i sprovođenje projekata i Ana Rajković ekspert za monitoring u okviru Exchange 5 programa. 

Na kraju Ivan je istakao da je projektni tim tokom cele implementacije projekta imao veliku podršku monitoring tima ispred SKGO kao i predstavnika MDULS u pogledu realizacije projektnih aktivnosti,  pripreme tenderskih procedura i izveštaja.

Projekat „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ zajedno su realizovale opštine Arilje, Požega, Lučani i Kosjeric. Projekat je sproveden u okviru programa Exchange 5 koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.