Skip links

Održan prvi modul obuke na temu upravljanja imovinom

Dana 25. juna i 26. juna 2019. godine u zgradi Opštine Arilje održana je dvodnevna obuka na temu upravljanja imovinom.  Obuka je organizovana u okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.

Obuci su prisustvovali predstavnici svih partnerskih opština, i to pre svega  rukovodioci odeljenja za urbanizam, finansije, lokalni ekonomski razvoj i lokalnu poresku administraciju, kao i načelnici opštinskih uprava.

Tokom obuke zaposleni su upoznati sa opštim pojmovima vezanim za upravljanje imovinom, značajem i ciljevima upravljanja imovinim, instrumentima i procedurama za upravljanje imovinom, rizicima u upravljanju imovinom itd.

U narednom periodu biće organizovana još jedna dvodnevna obuka na temu upravljanja imovinom, kao i obuke na temu procene vrednosti javne imovine i korišćenja informacionih tehnologija u upravljanju javnom imovinom.