Skip links

Održan drugi modul obuke na temu upravljanja imovinom

U Skupštinskoj sali opštine Arilje dana 26.-27. avgusta 2019. godine održan je drugi modul obuke na temu upravljanja imovinom u okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.

Obuci su prisustvovali predstavnici opštinskih uprava kao i predstavnici komunalnih preduzeća iz svih partnerskih opština. Tokom obuke zaposleni su upoznati sa pravnim okvirom za popis i upis podzemne infrastrukture – vodova, organizacijom popisa vodova, načinom prikupljanja dokumentacije i pribavljanja podataka od nadležnih institucija, postupcima kao što su geodetska snimanja, elaborati, nacrti izvedenog stanja, dozvole, procesima i koracima za upis u Katastar vodova, formiranjem dokumentaije za upis prava svojine itd.

Pored obuke na temu upravljanja imovinom, u narednom periodu biće organizovane još dve obuke (na temu procene vrednosti javne imovine i korišćenja informacionih tehnologija u upravljanju javnom imovinom) a sve u cilju unapređenja stručnih i profesionalnih kapaciteta zaposlenih koji su odgovorni za upravljanje imovinom u opštinskim upravama kao i u javnim preduzećima.