Skip links

Započete aktivnosti na uspostavljanju webGIS baze podataka

U prostorijama Opštinske uprave opštine Arilje 04.02.2020. godine održan je sastanak projektnog tima, rukovodstva opštine i predstavnika firme GDi Solutions doo iz Beograda. 

Navedena firma je angažovana kroz proceduru javne nabavke za isporuku i instalaciju softvera za upravljanje imovinom u javnoj svojini.  Nabavka i instalacija softvera za upravljanje imovinom jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji se sprovodi u okviru Exchange 5 programa koji finansira EU a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.

Cilj sastanka je bio  da se utvrde početne smernice, detaljan način komunikacije, način i dinamika realizacije ugovorenog posla… Kao rezime sastanka, dogovorene su prve aktivnosti na pripremi za sprovođenje isporuke i instalacije mobilne i web GIS aplikacije za prikupljanje podataka o mreži lokalnih puteva opštine Arilje, obuka za korisnike i tehnička podrška. 

Ujedno dogovoreno je da opštine učesnice projekta pripremaju i dostavljaju podatke koji će biti konsolidovani i smešteni u centralnu web GIS bazu.