Skip links

Prikupljanje geoprostornih podataka na terenu privremeno obustavljeno

Prikupljanje geoprostornih podataka o javnoj svojini u opštinama Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić privremeno je prekinuto do daljnjeg usled uvodjena vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije. 

U dogovoru projektnog tima i rukovodstva svake partnerske opstine dogovoreno je da se prikupljanje podataka privremeno obustavi jer su lica angazovana za prikupljanje podataka izlozena riziku dobijanja virusa covid-19. Imajuci u vidu da se celokupno prikupljanje podataka vrsi na terenu gde se angazovana lica mogu sresti sa vecim brojem ljudi, odluceno je da se saceka dalji razvoj situacije u pogledu trajanja vanredne situacije kao i kretanja broja novozarazenih.

Za prikupljanje geoprostornih podataka kroz projekat je angažovano 9 lica i trenutno je pri kraju konkurs za angažovanje još 7 lica.  

Projekat „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ sprovodi se u okviru Exchange 5 programa koji finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.