Skip links

Održana promo konferencija

Opština Arilje je 31.05.2019. godine organizovala inauguracionu konferenciju u okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom

Promo konferencija je održana u svečanoj sali Skupštine Opštine Arilje i konferenciji su prisustvovali predstavnici partnerskih opština Lučani, Požega i Kosjerić.

Prisutnima se prvo obratio Branko Vukajlović, Zamenik predsednika Opštine Arilje, pozdravio je prisutne, poželeo im dobrodošlicu i naglasio značaj ovog projekta za Opštinu Arilje kao i projektne partnere.

Zatim se prisutnima obratio Ivan Milinković, menadžer projekta koji je prisutnima predstavio ciljeve projekta, očekivane rezultate, do sada sprovedene projektne aktivnosti kao i projektne aktivnosti koje će biti sprovedene u narednom periodu.

Takođe, prisutnima su se obratili i predstavnici opština Lučani, Požega i Kosjerić koji su ukazali na važnost finansijske pomoći EU malim opštinama u Srbiji, na značaj adekvatnog upravljanja javnom imovinom, kao i značaj saradnje koja je uspostavljena između projektnih partnera u prethodom periodu a koja će realizacijom projekta biti podignuta na još viši nivo.

Nakon toga, u holu ispred Svečane sale Skupštine Opštine Arilje priređeno je prigodno posluženje za sve prisutne.