Skip links

Održana online obuka za korišćenje ArcGis Desktop, web GIS i PropertyInfo aplikacija

U periodu od 24.-28. avgusta 2020. godine održana je online obuka  za korišćenje ArcGIS Desktop, webGIS i PropertyInfo aplikacija. 

Obuku su održali predstavnici firme GDi Solutions doo iz Beograda i obuci su prisustvovali (u zavisnosti od teme obuke po danima): članovi projektnog tima, predstavnici odeljenja za urbanizam, upravljanje imovinom, lokalni ekonomski razvoj i finansije iz opštinskih uprava Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić, kao i predstavnici JKP iz partnerskih opština.

Implementacija obuke je prvobitno započeta 22. juna 2020. godine kada je održan samo jedan dan obuke i obuka odložena do daljnjeg jer su opštine Arilje, Požega, Lučani i Kosjerić proglasile vanredno stanje usled poplava koje su zadesile ove opštine tokom 22. i 23. juna. U medjuvremenu na teritoriji opština Arilje, Požega i Lučani proglašena je vanredna situacija zbog širenja covid-19 virusa pa u navedenim uslovima nije bilo poželjno organizovati obuke i okupljati već broj ljudi na istom mestu. 

Imajući navedeno u vidu, opština Arilje je dobila odobrenje od donatora da se umesto klasične obuke organizuje online obuka (vebinar) putem ZOOM aplikacije. U skladu sa time izvedene su online obuke za korisnike po principu instruktaže. Instruktor iz firme GDi Solutions doo je korišćenjem aplikacije držao uživo predavanja iz sedišta kompanije u Beogradu, dok su polaznici kurseva iz svojih kancelarija uživo pratili predavanja i korišćenjem VPN i Remote Desktop pristupa radili predviđene vežbe na računarima GDi trening centra. 

Projekat “Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ sprovodi se u okviru Exchange 5 programa koji finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.