Skip links

Održana obuke na temu procene vrednosti imovine

Tokom 10. i 11. septembra u Skupštinskoj sali opštine Arilje održana je obuka na temu procene vrednosti imovine u okviru projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“.

Pored predstavnika opštinskih uprava, obuci su prisustvovali i predstavnici svih javnih preduzeća iz partnerskih opština (Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić). Tokom obuke zaposleni su upoznati sa značajom procene vrednosti imovine, pravnim okvirom za procenu vrednosti imovine, osnovnim metodama procene vrednosti imovine, postupkom sprovođenja tendera za izbor procenitelja, načinom tumačenja i uppotrebe izveštaja o proceni vrednosti imovine, najčešćim greškama i problemima u proceni vrednosti imovine…

Projekat „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.