Skip links

Odobreno dodatnih 6 meseci za realizaciju projekta

Opština Arilje je dobila odobrenje od donatora za produženje realizacije projekta za dodatnih 6 meseci odnosno do decembra 2020. godine. 

Realizacija  projekta „Upravljanje javnom svojinom – u cilju uvećanja prihoda, odgovornosti i transparentnosti javne uprave i unapređenja ekonomskih uslova i poslovnom okruženju“ koji sprovode opštine Arilje, Lučani, Požega i Kosjerić započeta je u decembra 2018. godine. Prvobitno potpisanim ugovorom između Opštine Arilje i donatora predvidjen je period od 18 meseci za implementaciju projekta tj. do juna 2020. godine. 

Sustina projekta je usmerena na unapređenje upravljanja javnom imovinom kako bi se raspoloživi resursi i sredstva koristili za unapređenje funkcionisanja, povećanje prihoda, definisanje pravca strateškog razvoja i fokusiranje na efikasno i kvalitetno pružanje usluga.

Projekat se realizuje u okviru Exchange 5 programa koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi MDULS u saradnji sa Ministarstvom finansija – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (ugovornim telom) i SKGO kao implementacionim partnerom.